Mijn diensten

Onze Visie

Ik deel, net als de meeste mensen op DOP, graag de visie over hoe volgens mij paarden gehouden zouden moeten worden. Onze paarden worden bitloos gereden, zullen geen hoefijzers onder hebben en worden bijgehouden door een natuurlijk hoefbekapper. 

Tevens leven zij in een Paddock Paradise en worden dus nooit opgesloten in een stal!

Wil jij hier meer over weten, of jouw terrein ombouwen tot een openstal volgens onze visie, dan help ik je graag.


Les geven

Ik geef les om te zorgen dat de samenwerking tussen paard en mens zo soepel mogelijk verloopt. Ik kan mijn les toespitsen op jouw doel. Wil jij leren rijden in verbinding? Bitloos en met de juiste zit? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.
Het liefst en het meest ben ik bezig met kinderen zodat ze van jongs af aan leren werken aan de band met het paard en geloven in de samenwerking, dat is het mooiste wat er is. 

Hoe werkt het nou?
Mijn lessen beginnen eigenlijk nooit op het paard, meestal zelfs de eerste paar keer dat je hier bent niet.  Eerst leren om tussen de paarden te zijn, in de kudde, wat doen ze nou? Waarom? Hoe zijn de onderlinge verhoudingen. Hoe voel jij je tussen de paarden. Met welk paard maak je zelf connectie. Daarna gaan we grondwerk doen, door de bak lopen met een paard los, in de bak op een stoel zitten met het paard los, kijken wat er gebeurd, vooral met jou. En rijden komt heel gemakkelijk hierna. Jullie gaan samenwerken. jij leert zitten en rijden in verbinding. 

Pension "stal"

Tja, stal tussen aanhalingstekens,  we hebben wel een inloopstal/schuilstal en noodstal, maar geen "stal stal" 

Naast mijn eigen paarden bieden we ook een aantal pensionplekken aan, deze zijn momenteel allemaal ingevuld en er is een wachtlijst. 
Aangezien wisseling in de kudde eigenlijk niet gewenst is en gelukkig ook niet vaak gebeurd, is het wellicht een idee om je huidige pensionstal eens te vragen met mij te praten over de mogelijkheden jouw huidige plek om te bouwen tot paddock paradise/ open stal?  (meest gehoorde reden voor verhuizing is; ik wil dat mijn paard 24/7 buiten leeft in een kudde) 
 
Op de wachtlijst mag natuurlijk altijd.